Tidsfristen for julehandlen er onsdag den 20. december klokken 15:00

Din kurv

Forladte Lastbiler i Norden

Forladte Lastbiler i Norden

Jørgen Kjær

På lager

298,00kr.

Gratis forsendelse fra 800,-
(Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bog info
 • Udgivelsesår
2022
 • Format
Indbundet
 • Vægt
1224 g
 • ISBN
978-87-91427-51-0
 • Forlag
 • Sider
224
 • Udgave
1
 • Forfatter

Forladte Lastbiler i Norden

Lastbilerne var og er stadig landevejenes slidere. De fragter varer lokalt og over landegrænser, og har været med til at skabe det samfund, som vi har i dag. De fik lov at slide, og ofte også at blive slidt op!

Mange af disse gamle lastbiler endte i nogle tilfælde i skoven, på fjeldet, bag laden eller i læhegnet. Der fik de lov at stå, indtil skrothandleren tog over, eller måske indgik de i en byttehandel, når en ny og større skulle anskaffes.

Andre nænnede ikke at skille sig af med deres måske første lastbil, måske kunne den bruges til reservedele, måske var den bare ikke noget værd, og den fik derfor lov at stå i skoven, bag laden eller i læhegnet – og der står den måske endnu som et slags forgængeligt minde om en tid, der var, og minder os samtidig om al tings forgængelighed på dens vej tilbage til naturen.

De gamle lastbiler bliver på den måde en slags kulturarv, som minder os mennesker om den tekniske udviklings ubønhørlige og ubarmhjertige brug og smid væk mentalitet, men det er måske også en smuk gestus til de gamle lastbiler, der ikke bare skulle dø.

Disse gamle forladte lastbiler er i dag af de fleste oversete, men også eftertragtede fotoobjekter for nørderne. De skal nu udødeliggøres i denne bog om ”Forladte lastbiler i Norden”, der efterfølger bøgerne ”Forladte Motorkøretøjer i Danmark” og ”Bilkirkegårde og forladte Motorkøretøjer i Norden” samt ”Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner”.

Bogen er bygget op omkring fotos af disse “lastbiler fra den gode tid”, der trods alle odds har overlevet her i de nordiske lande til i dag, og som man i princippet har kunnet være så heldige at kunne se, hvis man var både heldig og havde øjnene på vagt!

Disse kulturminder, som man måske med rette kan kalde dem, forsvinder hurtigt, og det vil sikkert ikke være muligt at lave en tilsvarende bog om 10 år. Så nyd de stemningsfulde fotos af noget som er i dag, men sikkert ikke for al evighed!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Du kunne også være interesseret i...

 • Forladte Traktorer og Entreprenørmaskiner
  298.00 DKK
* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.