Tidsfristen for julehandlen er onsdag den 20. december klokken 15:00

Din kurv

DAB – hele Danmarks bus- og lastbilfabrik

DAB – hele Danmarks bus- og lastbilfabrik

Jens Jessen

På lager

298,00kr.

Gratis forsendelse fra 800,-
(Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bog info
 • Udgivelsesår
2008
 • Format
Indbundet
 • Vægt
890 g
 • ISBN
978-87-98972-56-3
 • Forlag
 • Sider
166
 • Udgave
1
 • Forfatter

DAB – hele Danmarks bus- og lastbilfabrik

Bogens omfattende skildring tager os med på en rejse gennem fabrikkens historie, der spænder over årtierne siden dens grundlæggelse i 1912. Gennem dens sider afdækkes begivenheder og epoker, der har formet og defineret fabrikkens eksistens op gennem tiden. Fra de spæde begyndelser til de dramatiske højdepunkter, bogen kaster lys over de afgørende øjeblikke, der har vævet fabrikkens stof.

Én af de mærkante hændelser, der trådte tydeligt frem i fabrikkens historie, var branden i 1932, der på dramatisk vis satte sit præg på kursen for fremtiden. Sabotagen, der rystede fabrikken under krigen og kulminerede i en ødelæggende eksplosion. DAB – hele Danmarks bus- og lastbilfabrik, fortæller en historie om mod og modstand, der står som et monument over den tid.

De efterfølgende kapitler udforsker de uundgåelige efterdønninger af krigen, hvor retsopgøret efterlod dybe spor og betydelige konsekvenser. I kølvandet på dette udforsker bogen den efterkrigstid, der blev formet af ny ledelse og genopbygning.

Glimtende billeder fra fortiden bringer historien til live på siderne, som de trækker læseren tilbage i tiden og giver en visuel dybde til fortællingen. Disse fotografier, der dokumenterer milepæle og øjeblikke, fremkalder en stærk følelse af nostalgi og fascination hos enhver, der bladrer igennem bogen.

Bogens dybdegående redegørelse udfolder også historien om de lastbilmærker, der tog form på fabrikken. Denne detaljerede gennemgang maler et levende portræt af de ikoniske køretøjer, der kom fra fabrikkens bånd og blev en integreret del af industrien.

Således inviterer DAB – hele Danmarks bus- og lastbilfabrik læsere til at deltage i en tidsrejse gennem fabrikkens skæbne, fra dens spæde begyndelse i en svunden æra til dens udvikling og endelige afsked i 2003. Den historiske odysse, der udfolder sig gennem disse sider, vil uden tvivl vække begejstring og nysgerrighed hos læsere i alle aldre og baggrunde.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Du kunne også være interesseret i...

 • Forladte Lastbiler i Norden
  298.00 DKK
* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.