”twitter_icon”
  • Tyske traktorer 2

Tyske traktorer 2

Tyske traktorer har altid haft stor betydning i det danske landbrug, og de er blevet solgt i stort antal her i landet. Der har i tidens løb været et hav af forskellige mærker. De fleste af disse fabrikker er enten blevet nedlagt eller er indgået i forskellige fusionssammenhænge. Enkelte tyske traktormærker som for eksempel Fendt, Deutz-Fahr og Claas kan dog stadig ses på den danske top 10 liste over årets mest solgte traktorer.

Interessen for tyske traktorer blandt veterantraktorentusiaster har altid været stor, og efter udgivelsen i 2006 af den første bog om tyske traktorer, der blandt andet fortalte om de store mærker Lanz, Porsche, Fahr og IHC, har der været en forventning om et yderligere bind, der kunne fortælle om andre store mærker som for eksempel Deutz, Hanomag og Fendt.

Denne bog foreligger nu, og er skrevet i et samarbejde mellem Johannes Madsen og Jørgen Kjær. Bogen omhandler udover Hanomag, Fendt og Deutz også mindre mærker som Bautz, Kramer, Güldner, MAN og Unimog. Udover mærkernes generelle historie har forfatterne ønsket og søgt at holde en dansk indfaldsvinkel til historien samt anvende danske illustrationer, hvor det har været muligt.

Johannes Madsen vil sikkert være de fleste læsere bekendt fra utallige artikler i veterantraktorklubbernes medlemsblade.

Hele baggrunden for den tyske traktorindustri og de tyske traktorers indtog på det danske marked kan læses i bogen Tyske Traktorer af Jørgen Kjær fra 2006.

Tyske traktorer 2

  • Forfattere Jørgen Kjær
  • ISBN: 978-87-91427-25-1
  • Tilgængelighed: 12
  • 398,00 kr.


Tags: Motorploven