Tidsfristen for julehandlen er onsdag den 20. december klokken 15:00

Din kurv

Tyske traktorer

Tyske traktorer

Jørgen Kjær

På lager

398,00kr.

Gratis forsendelse fra 800,-
(Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bog info
 • Udgivelsesår
2006
 • Format
Indbundet
 • Vægt
1295 g
 • ISBN
978-87-91427-14-5
 • Forlag
 • Sider
423
 • Udgave
1
 • Forfatter

Tyske traktorer

Traktorer har altid haft stor betydning i det danske landbrug, og de er blevet solgt i stort antal i landet.

I denne bog beskæftiger vi os hovedsagelig med de traktorer, der blev solgt i Danmark som nye og naturligvis med hovedvægten på de større mærker. En række mindre mærker vil også for mangfoldighedens skyld få en omtale.

På grund af emnets store omfang vil fortællingen om disse traktorer ske over flere bind og bøgerne vil fortælle om de tyske traktormærkers historie med så vidt muligt den danske del af historien. Under alle omstændigheder lægges der vægt på traktorens brug i Danmark og dens medvirken til det danske landbrugs mekanisering.

Tyske traktorer er skattede samlerobjekter i veterantraktorkredse i Danmark, hvor både de små sjældne mærker som Eicher og Normag, de lidt større som Allgaier og de store mærker som Lanz, Hanomag, Fendt, Deutz med flere har deres tilhængere.

Det er derfor håbet at denne bog kan være med til at give et indblik i tysk traktorindustri og være med til at stimulere interessen for denne.

Bogen søger med historiske billeder – med hovedvægt på ældre danske fotografier, nye fotografier og hovedsagelig danske brochurer at give et overblik over de forskellige mærker og modeller, der er valgt ud til denne bog. De øvrige store tyske mærker og en række mindre mærker, der enten blev markedsført eller solgt i Danmark, vil blive omtalt udførligt i en senere bog.

Nogle traktormærker blev nedlagt efter en årrække og giver derfor en naturlig afgrænsning af emnet, medens andre mærker eksisterer endnu, enten som selvstændig produktion eller i forskellige fusionssammenhænge. I bogen Tyske traktorer har jeg sat en grænse omkring 1965/66 for hvilke traktorer, der omtales.

Den enkelte traktors tekniske specifikationer vil fremgå af de viste brochurer. Oversigter over stelnumre, typebetegnelser og produktionsår er bragt, når de har været tilgængelige og tabellerne er troværdige. Ønsker man yderligere uddybning af de enkelte traktorer og modeller henvises der til den omfattende mængde af tyske bøger om de tyske traktorer, ligesom forskellige officielle eller uofficielle sider på Internettet kan give mange oplysninger.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Du kunne også være interesseret i...

 • Veterantraktorer
  298.00 DKK
* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.