Tidsfristen for julehandlen er onsdag den 20. december klokken 15:00

Din kurv

Triangel – De Forenede Automobilfabriker A/S

Triangel – De Forenede Automobilfabriker A/S

Erland Egefors

På lager

398,00kr.

Gratis forsendelse fra 800,-
(Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bog info
 • Udgivelsesår
2009
 • Format
Hardcover
 • Vægt
2173 g
 • ISBN
978-87-91427-21-3
 • Forlag
 • Sider
416
 • Udgave
1
 • Forfatter

Der har i tidens løb været flere forsøg på at opbygge en dansk automobilproduktion. En af de få, det lykkedes for, var De Forenede Automobilfabriker A/S med deres Triangel. I en længere årrække producerede de en lang række lastbiler, busser og motorvogne til jernbanen.

Produktionen af motorvogne til jernbanen har tidligere været omtalt i flere bøger, medens der aldrig har været lavet en samlet historisk fremstilling af produktionen af lastbiler og busser.

Det råder historiker cand. mag, Erland Egefors nu endeligt bod på. Han har gravet og forsket i fabrikkens og produktionens historie og baggrunden for denne danske bilproduktion.

Samtidig med en næsten minutiøs gennemgang af bilernes udvikling og teknik sætter han disse ind i en historisk sammenhæng.

Triangel lastbiler og busser er kendt af de fleste danskere og ikke mindst vognmænd og chauffører med bare få årtier på bagen. En stor del af de danske virksomheder, vognmænd og busruter har betjent sig af dette danske køretøj, og vil nikke genkendende til bogens mange illustrationer samt finde mange oplysninger, der ikke tidligere er udgivet i samlet form. I årene før anden verdenskrig og langt op i 1960`erne var Triangel en almindelig del af gadebilledet. Ikke mindst blandt de mange busser i de større byer.

Det er nu velkomment at man endelig får historien om De Forenede Automobilfabriker A/S i en samlet fremstilling.

Erland Egefors nye bog om Triangel indeholder på sine mere end 400 sider en lang række ikke tidligere offentliggjorte fotos af den danske lastbil og bus. Forfatteren sætter på bedste vis historien om den danske bilfabrikation ind i en historisk sammenhæng, så man ud over bilhistorien faktisk får en masse at vide om den tid bilen blev produceret i.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Du kunne også være interesseret i...

 • DAB – hele Danmarks bus- og lastbilfabrik
  298.00 DKK
* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.