Tidsfristen for julehandlen er onsdag den 20. december klokken 15:00

Din kurv

Nimbus – teknisk udvikling

Nimbus - teknisk udvikling

Knud Jørgensen

På lager

298,00kr.

Gratis forsendelse fra 800,-
(Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bog info
 • Udgivelsesår
2005
 • Format
Indbundet
 • Vægt
612 g
 • ISBN
978-87-91427-05-3
 • Forlag
 • Sider
170
 • Udgave
2
 • Forfatter

Nimbus – teknisk udvikling

Bogen giver et overblik over den tekniske udvikling af Nimbus motorcykler i produktionsperioden 1934 – 59 og tillige et grundigt indblik i mange detaljer i konstruktionen. I forhold til den for længst udsolgte første udgave af bogen fra 1988 er der foretaget en lang række rettelser og justeringer, ligesom en del nyt stof er taget med. F.eks. er der nu en komplet oversigt over både motorcykler og sidevogne, ordnet efter årgange, et revideret og udvidet afsnit om farver, og der er et helt nyt afsnit om tidens nummerplader, også til orientering for dem, der er interesseret i at erhverve en historisk korrekt nummerplade.

De mange illustrationer – også hér er en del nye – er såvel stregtegninger af hele maskiner fra forskellige perioder som tegninger af mange af de detaljer, der gennemgås i teksten.

“Nimbus – teknisk udvikling” er en håndbog – en opslagsbog – og den er derfor udstyret med et omfattende stikordsregister samt en række nyttige tabeller.

Ved årsskiftet 2004 – 2005 var der cirka fire tusinde indregistrerede Nimbus motorcykler i Danmark. Med et forsigtigt gæt er der tillige små tusinde maskiner, der ikke er indregistreret, og i udlandet kører formentlig knap tusinde maskiner. Det vil sige, at i alt hen ved halvdelen af det oprindelige antal motorcykler endnu 45 år efter ophør af produktionen eksisterer. Dette begrunder i sig selv interessen for en bog, som “Nimbus – teknisk udvikling”. Men også bogens karakter af at være en gengivelse af et stykke kulturhistorie har en betydning, der rækker ud over ejere og brugere af Nimbus.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Du kunne også være interesseret i...

 • Restaurering af gamle motorcykler
  198.00 DKK
* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.