Tidsfristen for julehandlen er onsdag den 20. december klokken 15:00

Din kurv

Vejen til Mellemøsten 2

Vejen til Mellemøsten 2

Frantz Schrum

På lager

250,00kr.

Gratis forsendelse fra 800,-
(Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bog info
 • Udgivelsesår
2016
 • Format
Indbundet
 • Vægt
602 g
 • ISBN
978-87-997734-2-8
 • Forlag
 • Sider
144
 • Udgave
1
 • Forfatter

Vejen til Mellemøsten 2

Efter den første bog “Vejen til Mellemøsten – den sande historie,” fortsætter vi nu ufortrødent vores rejse langs landevejen, dykkende ned i en verden af svinkeærinder og farverige anekdoter om det liv, der udspillede sig både inde i førerhusene og udenfor dem.

Chaufførerne var under Den Kolde Krig udsat for Stasis overvågning, luner og misbrugt til at levere informationer, hvis ikke man havde hår på brystet til at sige fra.

I Vejen til Mellemøsten 2, kan du læse om det ensomme liv i førerhuset mellem hjemmet i Danmark, og modtageren af stykgods og varer i Mellemøsten, som har kostet ar på sjælen. Mange forhold er bukket under fordi en planlagt tur på 14 dage eller tre uger, hurtigt kunne blive til flere måneder hvis uheldet var ude.

Uheld kunne også ende i tragedier når en chaufør blev involveret i en ulykke med dødelig udgang. Ordentlig og anstændig politiefterforskning som vi kender det i Danmark, er langt fra det samme når vi kommer nogle hundrede kilometer syd for Gedser. Vejen til Mellemøsten 2 skildrer bl.a. hvor tæt på en dansk chauffør var på en langvarig fængselsdom, hvis ikke de lige var fordi en tolk, der fandt nogle vigtige vidner få timer før et afgørende retsmøde. Livet på landevejen og ikke mindst i smattede ventepladser i Tyrkiet er også et liv der fortæller om sammenhold og hjælpsomhed. Hjælpsomheden kendte ingen grænser, når man kaldte på Chevrolet Anders. Uanset hvor i verden en chauffør var strandet, så fandt han stumperne, værktøjet og hoppede ombord i sit lille sportsfly og kom til undsætning så hurtigt som mulig. Disse lange transporter var også på en tid, hvor der hurtigt kunne udbryde sygdomme som man var forskånet for herhjemme, men som krævede både en, to og tre vaccinationer før man kunne koble ud, og sætte klampen på speederen. Herhjemme var vaccinationer sat i system via Statens Serum Institut. Sydpå var det en lidt anden og meget bureaukratisk opgave. Sidst men ikke mindst har jeg i Vejen til Mellemøsten 2 også indsamlet historierne om to legender i branchen: Maren og Jens Henry, der startede deres vognmandsforretning i 1951. Ægteparret har fejret krondiamantbryllup og Jens Harry fejrede sin 90 års fødselsdag den 15. marts 2015 på Farsø Hotel.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Du kunne også være interesseret i...

 • Med lastbilen som levevej
  Tilbud!
  250.00 DKK
  298.00 DKK
* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.