Tidsfristen for julehandlen er onsdag den 20. december klokken 15:00

Din kurv

Tyske motorcykler – i sort-hvid og farver

Tyske motorcykler - i sort-hvid og farver

Jens Jessen

På lager

298,00kr.

Gratis forsendelse fra 800,-
(Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bog info
 • Udgivelsesår
2012
 • Format
Indbundet
 • Vægt
956 g
 • ISBN
978-87-89792-37-8
 • Forlag
 • Sider
230
 • Udgave
1
 • Forfatter

Tyske motorcykler – i sort-hvid og farver

Emnet tyske motorcykler er stort på flere måder. Før Anden Verdenskrig var der en meget anselig motorcykelproduktion i Tyskland, og specielt i tyverne var mængden af mærker særlig stor, hvoraf mange dog kun klarede den i en kortere periode. Efter krigen var antallet af mærker svundet ind. Af dem var det kun nogle, der blev importeret til Danmark, og det er dem, denne bog handler om. Men når emnet er tyske motorcykler efter krigen, gælder der et specielt forhold, da Tyskland blev delt op i BRD og DDR, altså Vest- og Østtyskland, så derfor er motorcyklerne fra DDR selvfølgelig også med. Ikke helt det samme gør sig gældende for de østrigske Puch motorcykler, men da Østrig er et tysktalende land, har det derfor været helt naturligt at tage Puch motorcyklerne med i “Tyske motorcykler – i sort-hvid og farver”. Lad det være sagt med det samme: Der er skrevet metervis af bøger om tyske motorcykler, og de fleste er naturligt nok skrevet på tysk. Sigtet med denne bog er, at give et nyt og anderledes billede af de tyske motorcykler. Udtrykket, “et billede siger mere end 1000 ord”, er netop hvad billederne i denne bog skal gøre.

Det er med historiske billeder som med al anden historie – det er brikker af en mosaik. Bogen “Tyske motorcykler – i sort-hvid og farver” er da heller ikke udtryk for en komplet historisk og kronologisk gennemgang af de tyske motorcykelfabrikker, og de mange motorcykler man fremstillede i de knap ti år, hvor det gik rigtig stærkt fra 1950 og frem til slutningen af samme årti. Alligevel fortæller billederne hver især deres egen historie, som ikke er redigeret eller ændret. Det kameralinsen så, var også det, som endte med at blive til de billeder, som er gengivet her i bogen. I kraft af at en del af billederne er fabrikkernes egne pressefotos, var der et klart mål, og det var at sælge motorcykler og få det budskab ud, som den pågældende fabrik ønskede. Derfor er der også lagt stor vægt på danske billeder. Disse private billeder er specielt interessante, for de havde et helt andet sigte. De skulle ikke sælge, men fortælle en historie om motivet uden skjulte hensigter af nogen art. I tilgift får beskueren også i langt højere grad et indblik i hvordan datidens Danmark så ud med huse, veje, landskab, telefonpæle, påklædning og meget mere. Rådet herfra lyder: Sæt dig i husets bedste stol og nyd billederne i “Tyske motorcykler – i sort-hvid og farver”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Du kunne også være interesseret i...

 • bmw motorcykler
  298.00 DKK
 • Tyske Motorcykler
  Tilbud!
  150.00 DKK
  298.00 DKK
* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.