Tidsfristen for julehandlen er onsdag den 20. december klokken 15:00

Din kurv

Viking bogpakke

Viking bogpakke

Thomas Søes Finderup

På lager

Original price was: 596,00kr..Current price is: 500,00kr..

Gratis forsendelse fra 800,-
(Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bog info
  • Udgivelsesår
  • Format
Indbundet
  • Vægt
2329 g
  • ISBN
978-87-93589-03-2 978-87-93589-26-1
  • Forlag
  • Sider
  • Udgave
1

Viking-bogpakke

Skuldelevskibene – vikingernes værktøjskasse

Skandinaviske skibsfund fra vikingetiden er berømte for deres lette, smidige og samtidig sødygtige konstruktion. Fra Atlanterhavets til Østersøens kyster er der fundet værktøj fra grave og bosættelser, der kan have været brugt til bådebygning. Men hvordan kunne et samfund af sejlende bønder, købmænd og krigere spredt over Europas nordlige egne fremstille både og skibe i denne ensartede kvalitet?

Vikingeskibsmuseet i Roskilde har valgt ikke kun at udstille de fem klinkbyggede skibsfund fra Skuldelev i Roskilde Fjord, men at genskabe dem som sejlende rekonstruktioner. Fra et rekonstruktionsprojekt til det næste øgede bådebyggerne deres indsats for at udforske den originale byggeproces, sit værktøj og sine metoder.

Sammen med sine kollegaer har Thomas Finderup undersøgt utallige værktøjsfund og værktøjsspor på skibsfund. Her videregiver han flere årtiers erfaring og forskning i eksperimentel arkæologi. Bogen Skuldelevskibene – vikingernes værktøjskasse, afslører med hjælp af talrige illustrationer, hvilket værktøj vikingetidens bådebyggere brugte til deres arbejde.

Saga Oseberg – Rekonstruktion af et vikingeskib

Osebergfundet blev gjort i 1904 i en stor gravhøj udenfor Tønsberg i Norge. Det rangerer blandt de vigtigste arkæologiske fund nogensinde og som det absolut vigtigste fra nordisk vikingetid. I gravhøjen blev der fundet et særdeles velbevaret skib sammen med et stort antal genstande så som slæder, en vogn, tekstiler, rejseudstyr, senge, en stol, rituelt udstyr og kister. I skibet lå også resterne af to kvindeskeletter. Fundet gav indblik i en nordisk, hedensk kvindeverden, der tidligere ikke har været megen dokumentation for. Osebergfundet tilhører Kulturhistorisk Museum i Oslo og er udstillet i Vikingskipshuset på Bygdøy.

Siden den gang har teorierne og diskussionerne været mange. Hvem var kvinderne i skibet? Hvor kom de fra? Var skibet kun bygget til graven, og hvis ikke – var det i det hele taget sødygtigt? En tidligere rekonstruktion tydet stærkt på det modsatte, som nu er beskrevet i bogen Saga Oseberg – Rekonstruktion af et vikingeskib.

Dette var baggrunden for, at Oseberg Vikingarv i 2010 startede bygningen af en ny rekonstruktion af skibet i Tønsberg. Arbejdet foregik i tæt samarbejde med Vikingskipshuset i Oslo og Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Det blev samtidigt vedtaget at bruge vikingetidens byggemetoder og værktøj, så vidt det var muligt. Fagligt ansvarlig under hele byggeprocessen var Thomas Søes Finderup, en af Danmarks mest erfarne traditionsbådebyggere. Saga Oseberg – Rekonstruktion af et vikingeskib drejer sig om hvilke erfaringer han og de øvrige bådebyggere har høstet gennem arbejdet med det nye skib ”Saga Oseberg”, som blev søsat i 2012. Dermed er et nyt kapitel føjet til Nordens vikingehistorie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.