Tidsfristen for julehandlen er onsdag den 20. december klokken 15:00

Din kurv

Lastbiler bogpakke

Lastbiler bogpakke

John Johansen

På lager

Original price was: 596,00kr..Current price is: 400,00kr..

Gratis forsendelse fra 800,-
(Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bog info
  • Udgivelsesår
  • Format
Indbundet
  • Vægt
1466 g
  • ISBN
978-87-93589-25-4 978-87-98972-56-3
  • Forlag
  • Sider
  • Udgave
1

Danske eksportvognmænd

Gennem vort medlemskab af EF – som blev til EU – har der været en løbende liberalisering på hele tilladelsområdet, som kulminerede med udvidelsen af EU.  Denne gjorde at den dermed forbundne totale liberalisering på transportområdet medførte, at de nye medlemsstater så mulighederne i at skaffe sig indtjening ved udførelse af internationale transporter. En sand tsunami ramte erhvervet, hvilket har udmøntet sig i at vi ser virksomheder i Baltikum råde over flåder på mere end 7.000 lastbiler. Ingen havde forestillet sig dette scenarie.

Samtidig må man erkende, at den teknologiske udvikling har gjort, at stort set hvilken som helst chauffør kan finde rundt i Europa, og ved hjælp af avancerede systemer kan den enkelte ordregiver i dag kommunikere med en chauffør trods sproglige udfordringer. Det medførte blandt andet, at den ekspertise, en dansk chauffør besad, ikke længere var et aktiv.

Denne bog handler om nogle af de danske eksportvognmænd, som af flere årsager gjorde sig bemærket blandt de mange som engang prægede de danske og udenlandske landeveje.

DAB – hele Danmarks bus- og lastbilfabrik

Bogens omfattende skildring tager os med på en rejse gennem fabrikkens historie, der spænder over årtierne siden dens grundlæggelse i 1912. Gennem dens sider afdækkes begivenheder og epoker, der har formet og defineret fabrikkens eksistens op gennem tiden. Fra de spæde begyndelser til de dramatiske højdepunkter, bogen kaster lys over de afgørende øjeblikke, der har vævet fabrikkens stof.

Én af de mærkante hændelser, der trådte tydeligt frem i fabrikkens historie, var branden i 1932, der på dramatisk vis satte sit præg på kursen for fremtiden. Sabotagen, der rystede fabrikken under krigen og kulminerede i en ødelæggende eksplosion. DAB – hele Danmarks bus- og lastbilfabrik, fortæller en historie om mod og modstand, der står som et monument over den tid.

De efterfølgende kapitler udforsker de uundgåelige efterdønninger af krigen, hvor retsopgøret efterlod dybe spor og betydelige konsekvenser. I kølvandet på dette udforsker bogen den efterkrigstid, der blev formet af ny ledelse og genopbygning.

Glimtende billeder fra fortiden bringer historien til live på siderne, som de trækker læseren tilbage i tiden og giver en visuel dybde til fortællingen. Disse fotografier, der dokumenterer milepæle og øjeblikke, fremkalder en stærk følelse af nostalgi og fascination hos enhver, der bladrer igennem bogen.

Bogens dybdegående redegørelse udfolder også historien om de lastbilmærker, der tog form på fabrikken. Denne detaljerede gennemgang maler et levende portræt af de ikoniske køretøjer, der kom fra fabrikkens bånd og blev en integreret del af industrien.

Således inviterer DAB – hele Danmarks bus- og lastbilfabrik læsere til at deltage i en tidsrejse gennem fabrikkens skæbne, fra dens spæde begyndelse i en svunden æra til dens udvikling og endelige afsked i 2003. Den historiske odysse, der udfolder sig gennem disse sider, vil uden tvivl vække begejstring og nysgerrighed hos læsere i alle aldre og baggrunde.

Facebook
Twitter
LinkedIn
* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.