Tidsfristen for julehandlen er onsdag den 20. december klokken 15:00

Din kurv

Kejserens grønne klæder

Kejserens grønne klæder

Jens Robdrup

På lager

225,00kr.

Gratis forsendelse fra 800,-
(Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bog info
  • Udgivelsesår
2015
  • Format
Indbundet
  • Vægt
440 g
  • ISBN
978-87-89792-69-9
  • Forlag
  • Sider
92
  • Udgave
1
  • Forfatter

Kejserens grønne klæder

Villum Christensen, Klima- og energiordfører siger: I betragtning af de enorme investeringer, der reelt hviler på ryggen af klimadebatten, så er der også rigtig god grund til at stoppe op og lade sig inspirere af almindelig sund fornuft. I folketinget ser vi et evident kapløb mellem visse partier, om at fremstå mest grøn, mest ambitiøs, som det udtrykkes. Og selv om absurditeterne og dilemmaerne står i kø, når konsekvenserne skal opregnes i en lille åben økonomi, så fortsætter intensiteten ufortrødent.

Debatten om global opvarmning og den ”såkaldte videnskab”, der ligger bag bogen Kejserens grønne klæder, udmærker sig ved at være uforskammet enøjet og forenklet i sit grundlæggende ræsonnement. Et forhold som skammeligt udnyttes i den daglige politiske kamp, hvor videnskabelighed som referenceramme bliver medvirkende til at klimadebatten lukker sig om sig selv.

Det kan som en læmminge-effekt medføre uhyggelige fejldisponeringer, når regnebrættet en dag skal gøres op. Og tænk hvis opvarmningen udebliver de næste 5-10 år og det politiske mainstream får travlt med at omdefinere verdens reelle problemer, så bliver der brug for mere end en håndvask, så at sige.

Skal vi have dårlig samvittighed over at flyve til Mallorca, drikke vin fra Chile og køre rundt i vores biler, eller skal vi radikalt ændre vores levevis og acceptere begrænsninger i vores frihed. Skal vi lade den tunge ende vende nedad, og lade mennesker i U-landene sulte. Det er kun få at de spørgsmål, der bliver belyst i Kejserens grønne klæder.

Facebook
Twitter
LinkedIn
* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.