Husk at bestille inden den 23 december og modtag din pakke hurtigt

Din kurv

Besættelsen set med tyske øjne

Besættelsen set med tyske øjne

Jens Jessen

Bog info
  • Forfatter
  • Format
Indbundet
  • Udgave
1
  • Sider
208
  • Forlag
  • ISBN
978-87-98972-57-0
  • Vægt
1078 g
  • Udgivelsesår
2009
På lager

298,00kr.

Gratis forsendelse fra 800,- (Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Besættelsen set med tyske øjne

En fotografisk rejse gennem Danmark under besættelsen fra 1940 til 1945 åbenbarer sig gennem linsen af tyske soldaters kameraer, der var stationeret på dansk jord. Disse billeder fanger øjeblikke fra små dagligdags begivenheder til større historiske øjeblikke, alt foreviget af de soldater, der oplevede det hele på første hånd. For mange af disse unge mænd var dette deres første tid i et fremmed land, og kameraet blev deres bro mellem den fjerne frontlinje og familien derhjemme. Hver snapshot blev en fortælling om, hvordan livet formede sig i Danmark i skyggen af besættelsen.

Billederne i bogen “Besættelsen set med tyske øjne”, skildrer en mangfoldig palet af livet i Danmark. Fra landskaber til byscener, fra folkelige begivenheder til stille stunder, hver krog af landet synes at blive fanget i disse fotografiske øjeblikke. Bornholm, en ø afsat i havet, har sin egen unikke plads i denne billedfortælling. En række fotos stammer fra netop dette sted, hvor filmen blev overdraget til historien af en lettisk soldat iført tysk uniform i krigens sidste dage. Men billederne forblev uafhentede, skjult i en tidskapsel, indtil de mange år senere så dagens lys og gav os et vindue ind i fortiden.

I “Besættelsen set med tyske øjne” mødes fortid og nutid, når de originale scener bliver genbesøgt gennem linsen af moderne kameraer. Dette før-og-nu perspektiv giver os en visuel bro mellem historie og nutid, hvor vi kan se, hvordan tid og forandringer har påvirket de steder, der engang blev foreviget i sort-hvide nuancer. Denne kontrast er både rørende og tankevækkende, da det minder os om den ustoppelige march af tid.

Det sidste kapitel i “Besættelsen set med tyske øjne” dykker vi ned i de kameraer, der var tro følgesvende for de tyske soldater, når de dokumenterede livet i Danmark. Disse kameraer var ikke blot teknologiske redskaber, men også vidner til historien. Gennem denne undersøgelse af kameraerne får vi et indblik i de værktøjer, der blev brugt til at fastholde øjeblikke af både glæde og sorg, og hvordan disse redskaber har udviklet sig gennem tiden.

Denne samling af fotografier, der er taget af tyske soldater i Danmark under besættelsen, er mere end bare visuelle dokumenter. Det er et vindue ind i en tid, der har formet nationer og skæbner. Det er et monument over menneskelig nysgerrighed og behovet for at fastholde minder, selv når verden omkring os ændrer sig. Disse billeder er ikke blot øjeblikke på papir, men fragmenter af historie, der vil fortsætte med at tale til os gennem årtierne.

Facebook
Twitter
LinkedIn
* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.