Husk at bestille inden den 23 december og modtag din pakke hurtigt

Din kurv

Jaguar

Jaguar

Claus Frausing

Bog info
 • Forfatter
 • Format
Indbundet
 • Udgave
1
 • Sider
384
 • Forlag
 • ISBN
978-87-91427-29-9
 • Vægt
1948 g
 • Udgivelsesår
2011
På lager

350,00kr.

Gratis forsendelse fra 800,- (Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bogen er historien om William Lyons, den irske musikers søn fra Blackpool, som grundlagde Jaguar og egenhændigt opbyggede og drev virksomheden til sin pensionering i 1972 halvtreds år efter, hvor han forinden på tragisk vis havde mistet det hele. Det er historien om hans fornemme forretningstalent og hans mageløse begavelse for formgivning. Hans sjældne evne til at finde og holde på dygtige medarbejdere. Han var geniet bag et af verdens mest beundrede bilmærker, klassikere som XK 120, Mark 2, E-Type og XJ6 og snilden bag talrige væddeløbssejre med de legendariske C-Type og D-Type.

Der er også historien om Jaguar i Danmark i den samme periode. Om præstesønnen og kunstneren Erik Sommer, der fandt sit naturtalent som bilsælger i det lidt større format, men som omkom under ulykkelige omstændigheder og om sønnen Ole, der gennem 23 år skabte mærkets i international målestok enestående position i Danmark.

Forfatteren Claus Frausing skriver både vidende og originalt og kommer hele vejen rundt i historien. De tekniske beskrivelser er bevidst nedtonet, idet de ligger let tilgængelige overalt. Men bogen er spækket med over syv hundrede illustrationer, originale gamle brochurer, autentiske presseklip, prøvekørsler fra tiden, heraf over to hundrede sort/hvide originalfotografier fra Ole Sommers arkiver, Jaguarmuseet i England, Jaguarhistoriker Paul Skilleters arkiv, Lyons’ datters familiealbum samt et halvt hundrede af Michael Krones farvefotografier fra Jaguarudstillingen i Øksnehallen i 2005.

Med bogen følger en cd med dokumenter fremstillet af William Lyons, der fortæller sin egen historie, og teknikerne William Heynes’ og Harry Mundys omfattende redegørelser for udvikling af den sekscylindrede XK motor på brandvagterne under Anden Verdenskrig og V12’eren en snes år senere. Cd’en indeholder videre en fyldig redegørelse for import af SS Jaguar til Danmark før krigen og endelig den komplette fortegnelse, ofte med oplysninger om mere end den første ejer, over alle Jaguarer importeret i perioden 1946-72, da firmaet E. Sommer handlede med Jaguar.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Du kunne også være interesseret i...

 • Udsolgt
  298.00 kr
 • Tilbud!
* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.