Tidsfristen for julehandlen er onsdag den 20. december klokken 15:00

Din kurv

Horsens Bilen GIDEON

Horsens Bilen GIDEON

Morten Qvistgaard

På lager

298,00kr.

Gratis forsendelse fra 800,-
(Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bog info
  • Udgivelsesår
2002
  • Format
Indbundet
  • Vægt
731 g
  • ISBN
978-87-987639-5-6
  • Forlag
  • Sider
199
  • Udgave
1
  • Forfatter

Nu forbandes Automobilerne ikke længere af Befolkningen. – Alle er Begejstrede for de nye Fremskridt, der er opstaaet. – Begejstringen er næsten overvældende – i alt Fald for de Automobilister, der kan huske tilbage til 1905, hvor der overalt kun var Had og Uvilie mod Automobilerne, der blev betragtet som Rigmænds landsskadelige Legetøj; medens Automobilisterne selv kun blev betragtet som halvgale Ødelande eller Sportsidioter, skrev et af datidens blade i 1915.

Fabrikant Rud. Kramper var en fremsynet industrimand, der forudså denne udvikling. Han besluttede sig derfor allerede i 1912 til at opbygge en bilfabrik i Horsens, der skulle producere biler af mærket ”Gideon”.

Bogen ”Horsens-bilen GIDEON” beskriver Rud. Krampers bileventyr samt Gideon bilernes anvendelse som personbiler, busser, lastbiler og brandbiler og er derfor med til at belyse bilismens udbredelse i det danske samfund. Bogen er samtidig et tidsbillede, der fortæller om en tid, der både var skeptisk overfor dette nye transportmiddel, men også de mange muligheder det skabte, for at lette dagligdagens ofte tunge slid.

Bogen indeholder en stor mængde arkivmateriale og er rigt illustreret med fotografier og tegninger der for størstedelens vedkommende aldrig tidligere har været offentliggjort.

Bogen henvender sig ikke kun til personer med interesse for de tidligste danske biler, men til alle med bare lidt historisk interesse eller interesse for dansk industri ligesom mennesker med interesse for gamle køretøjer i almindelighed vil finde bogen spændende.

Bogen er skrevet i et forståeligt og spændende sprog, der gør at bogen henvender sig til alle, der vil læse om gamle biler. De mange billeder gør i sig selv bogen værd at beskæftige sig med.

Forfatteren bag bogen, ingeniør Morten Qvistgaard fra Brædstrup har veteranbiler og det store tekniske område som sit interesseområde. Denne interesse og kærlighed til gamle køretøjer fornægter sig ikke i forfatterens omhyggelige gennemgang af Horsens-virksomhedens produktion.

Mange husker måske endnu Gideon-brandbilerne, enten i deres oprindelige funktion – eller senere i udtjent stand som legetøj i en børnehave. For yngre generationer er den nye bog et stykke spændende kulturhistorie fra en tid der var – en tid hvor dansk industri, forsvar, brandvæsen, postvæsen og andre kunne bruge danske produkter.

Facebook
Twitter
LinkedIn
* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.