Husk at bestille inden den 23 december og modtag din pakke hurtigt

Din kurv

FORMEL 1 – I DANMARK

FORMEL 1 - I DANMARK

Carsten Frimodt

Bog info
  • Forfatter
  • Format
Indbundet
  • Udgave
1
  • Sider
240
  • Forlag
  • ISBN
978-87-93589-02-5
  • Vægt
1006 g
  • Udgivelsesår
2018
På lager

298,00kr.

Gratis forsendelse fra 800,- (Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn

FORMEL 1 – I DANMARK

Formel 1 løb i Danmark lyder utopisk såvel i dag som dengang Roskilde Rings initiativrige og fremsynede ledelse præsenterede ideen internt i ASK-klubben og siden for offentligheden i 1961.  Det kan heller ikke betvivles, at dette skridt var skelsættende for dansk motorsport, selvom det kun lykkedes to gange at trække kongeklassen til landet! Et kuriosum er, at der i dag udøves store bestræbelser på at få F1 tilbage – over et halvt århundrede efter første gang.

Historien om Formel 1 i Danmark faldt sammen med starten på guldalderen, der blev skabt med det første Grand International stævne med berømte udenlandske stjerner i racersport fra 1958-59, som stort set ingen danskere havde set før. Den fortsatte med de spændende ensædede formelbiler, der dannede basis for det første danske Grand Prix Formel 2 i 1960 og derefter toppen på værket kongeklassen Formel 1 i 1961 og 62. Her dystede både daværende og kommende verdensmestre som Stirling Moss, Jack Brabham, John Surtees, Graham Hill og Jim Clark mod hinanden uden at der blev lagt kørehandsker imellem.

Det var fagre nye verden i Danmark med disse fantastiske racerbiler og alt det materiel, der også blev stillet til skue på Ringen. Dermed blev motorsport i Danmark løftet ud af hængedyndet og danske racerkørere som Tom Belsø, Jac Nellemann og Thorkild Thyrring fik i de følgende årtier sat gang i drømmene om international racing.

Denne bog om Formel 1 i Danmark, på 240 sider med over 800 foto skruer tiden tilbage og fortæller historien om initiativtageren, F1-stjernerne og bilerne samt om de racerløb, man afviklede i disse magiske år. En dybdeborende research hiver alle røverhistorierne frem i lyset og mange ukendte billeder fra tiden muliggør dette. Unægtelig et højdepunkt i dansk motorsport – som ikke bør glemmes.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Du kunne også være interesseret i...

* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.