Husk at bestille inden den 23 december og modtag din pakke hurtigt

Din kurv

Cuba – Castro, Che og masser af Classic Cars

Cuba – Castro, Che og masser af Classic Cars

Jørgen Kjær

Bog info
  • Forfatter
  • Format
Indbundet
  • Udgave
1
  • Sider
121
  • Forlag
  • ISBN
978-87-91427-43-5
  • Vægt
781 g
  • Udgivelsesår
2016
På lager

198,00kr.

Gratis forsendelse fra 800,- (Kun Danmark)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kombineret med store håndrullede cigarer og salsadans er ovennævnte ofte overskriften i annoncer for ferierejser til Cuba. Cuba er naturligvis meget andet, men de gamle biler, og især de amerikanske flydere fra 1950`erne står stadig som et håndfast symbol på den handelsblokade USA indførte efter Fidel Castro kom til magten i 1959. Men de står også som et symbol på en helt enestående foretagsomhed og overlevelsestrang.

Blokaden kan for bilentusiaster ses som en slags held i uheld, for hvor ser man ellers sådan et rullende bilmuseum? Cubanerne har med de få midler, der var til rådighed, men også af simpel nødvendighed formået at holde titusinder af de biler kørende, der blev efterladt i en slags vacuum efter handelsblokaden blev oprettet. Det er de biler både de mange turister og selv Paven og præsident Obama, som den første amerikanske præsident i nyere tid møder under deres besøg i Cuba.

De gamle biler er mange menige cubaneres stolthed, måske levebrød og ligefrem identitet, og de vil sandsynligvis være en del af gadebilledet i Cuba mange år endnu, og de vil sandsynligvis også fremover indgå i annoncerne for rejserne til Cuba. Men bliver de ved med at eksistere? Det prøver bogen og cubanere selv at give svaret på.

Men hvad er egentlig den nærmere baggrund for det rullende bilmuseum – nok verdens største. Hvordan holdes bilerne kørende, og har de en fremtid i et moderne samfunds transportform?

Det prøver denne nye bog også at give svar på. Blandt andet gennem samtaler med lokale entusiaster, der sammen med en lang række fotos, som lægger stor vægt på den visuelle oplevelse, man som turist i Cuba næsten ikke kan undgå.

Men vent ikke for længe, hvis du vil have den helt autentiske oplevelse, som mere end 50 års handelsblokade med mangel på selv de mest simple reservedele til bilparken kombineret med en helt uimodståelig kreativitet, giver, understreger forfatteren af den nye bog Jørgen Kjær.

Har du været i Cuba giver bogen en spændende genoplevelse af den helt specielle bilpark. Har du ikke været der endnu vil bogen være en rigtig god appetitvækker. Og kommer du aldrig til Cuba sætter bogen et godt minde over en bilkultur, der ikke har set sin lige, og som med sikkerhed vil være forsvundet i løbet af en årrække. Det er i hvert fald de cubanske klassikerentusiaster overbeviste om, og de sætter dermed stor pris på, at der nu udgives en bog om deres kulturskat. Også selv om den er på dansk og skrevet og fotograferet af en dansker.

Bogen, der er på 122 sider, er i stort format med et utal af farvefotos af de gamle amerikanerbiler i rigtig cubansk stemning.

Facebook
Twitter
LinkedIn
* Skal udfyldes
Jeg vil gerne høre mere om:

For at tilmeldes vores nyhedsbrev skal du først give os tilladelse.

Du kan altid afmelde mails fra os ved at klikke "afmeld" nederst i vores email. For yderligere informationer kan du læse vores privatlivspolitik på vores hjemmeside.