”twitter_icon”
  • SCO (Smith & Co.) – Fra isenkram til knallerter

Denne bog fortæller historien om to initiativrige personer der i 1894 startede som ”Smith & Co. Isenkram engros og kommission”. De fik hurtigt øje for transportmidler – cykler, biler, motorcykler, knallerter og deraf afledte produktioner. 

Den ”rejse” bliver beskrevet med hovedvægten lagt på knallertproduktionen, som startede i Kochsgade 31 i Odense i 1951 og sluttede på Grand i Nørre Aaby i 1978.


Anmeldelser:

Lasse Paulsen (Administrator for Facebookgruppen "SCO knallert køb/salg/bytte")
Som mangeårig kender og entusiast må jeg blankt indrømme at jeg er dybt imponeret over hvor detaljeret denne bog er. Jeg vidste godt at Smith & Co a/s Odense (SCO) havde været voldsomt produktive. Jeg plejer at sige at SCO havde fingrene nede i alle de kagedåser i Danmark, som de kunne slippe afsted med - og det lykkedes dem at slippe afsted med det. SCO fabrikken byggede meget tidligt deres egen bil, forhandlede motorcykler, alverdens forskellige cykler, og så selvfølgelig knallerter. Jeg er imponeret over at Hr. Hansen som lige har købt en gammel SCO knallert og den mangler lige karburatoren, så kigger han i bogen, finder sin SCO model og kigger i specifikationerne og ser at hans SCO knallert er født med en Bing 1/10/43, så ved Hr. Hansen hvad han skal lede efter. Det er en fantastisk velskrevet og meget detaljeret bog.

Godt gået Erik Nurup.
Dyb respekt.


Jan H. Preuthun
Bogen kan varmt anbefales. Velskrevet. Velovervejet. Velunderbygget, er det gennemgående indtryk man får, når man kaster sig ud i læsningen af det digre værk på 288 sider om SCO, forfattet af Erik Nurup.

Bogen er bygget op i kronologisk orden. Den fortæller om SCO's historie lige fra da grundlæggerne, de to isenkræmmere Ivar Smith og Robert Jacobsen i 1894 startede firmaet under navnet Smith & Co. til det sluttede med cykelproduktionen i 1997.

Hovedparten af bogen (236 sider ud af 288) handler heldigvis om firmaets knalleter. Forfatteren er gået systematisk og grundigt til værks, så man kan finde konkrete oplysninger om enhver SCO knallert man måtte komme i besiddelse af.

Udover modelbeskrivelserne finder man i tilgift alt om TU-M godkendelserne og motorspecifikationer.

Bogen lægger op til en fortsættelse, eller en søster bog. Nemlig bogen om teknikken i motorerne først og fremmest, men også gerne om forgaflerne og hjulnavene. Der er nok at tage fat på. Jeg håber, at forfatteren kunne få lyst til også at kaste sig over det felt.

...og jeg gentager. Bogen kan varmt anbefales.

SCO (Smith & Co.) – Fra isenkram til knallerter

  • Forfattere Erik Nurup
  • ISBN: 978-87-93589-24-7
  • Tilgængelighed: 747
  • 298,00 kr.


Relaterede Produkter

Datidens knallerter - nutidens kult

Datidens knallerter - nutidens kult

Bogen er skrevet med stor indsigt af Jens Jessen, som er forfatter og mangeårig motorjournalist. Bog..

298,00 kr.

Knallerteventyret - fra røvskubber til twinsæde

Knallerteventyret - fra røvskubber til twinsæde

Nu er den her - det samlede danske knallerteventyr der beskriver produktionen af danske knallertmærk..

298,00 kr.