”twitter_icon”
  • Nimbus - teknisk udvikling

Nimbus - teknisk udvikling

Bogen giver et overblik over den tekniske udvikling af NIMBUS-C i produktionsperioden 1934 - 59 og tillige et grundigt indblik i mange detaljer i konstruktionen. I forhold til den for længst udsolgte første udgave af bogen fra 1988 er der foretaget en lang række rettelser og justeringer, ligesom en del nyt stof er taget med. Fx. er der nu en komplet oversigt over både motorcykler og sidevogne, ordnet efter årgange, et revideret og udvidet afsnit om farver, og der er et helt nyt afsnit om tidens nummerplader, også til orientering for dem, der er interesseret i at erhverve en historisk korrekt nummerplade.

De mange illustrationer - også hér er en del nye - er såvel stregtegninger af hele maskiner fra forskellige perioder som tegninger af mange af de detaljer, der gennemgås i teksten.

Bogen er en håndbog - en opslagsbog - og den er derfor udstyret med et omfattende stikordsregister samt en række nyttige tabeller.

Ved årsskiftet 2004 - 2005 var der cirka fire tusinde indregistrerede NIMBUS-C motorcykler i Danmark. Med et forsigtigt gæt er der tillige små tusinde maskiner, der ikke er indregistreret, og i udlandet kører formentlig knap tusinde maskiner. Det vil sige, at i alt hen ved halvdelen af det oprindelige antal motorcykler endnu 45 år efter ophør af produktionen eksisterer. Dette begrunder i sig selv interessen for en bog af denne type. Men også bogens karakter af at være en gengivelse af et stykke kulturhistorie har en betydning, der rækker ud over ejere og brugere af NIMBUS.

Nimbus - teknisk udvikling

  • 298,00 kr.


Relaterede Produkter

På Nimbus motorcykel Jorden rundt

På Nimbus motorcykel Jorden rundt

En rejse Jorden rundt på motorcykel er en bedrift i sig selv, men når den som her er foretaget på to..

250,00 kr.

Tags: Motorploven