”twitter_icon”
  • Da vi kørte i rækkerne

Da vi kørte i rækkerne

Denne nye bog fortæller historien om de små benzin-salgs-køretøjer, der kørte på havnene først i Korsør og Nyborg, senere i Halsskov og Knudshoved i forbindelse med Storebæltsoverfarten fra omkring 1950 til begyndelsen af 90’erne.

Denne for Danmark så vigtige overfart har altid haft en stor plads i danskernes bevidsthed. Bæltet samlede og skilte landet ad, og det var altid en begivenhed at krydse det. Overfartens historie er fyldigt dækket mange steder, men en lille del - nemlig de service-vogne, der kørte imellem rækkerne af ventende biler og tilbød benzin, olie, vand og meget andet - er aldrig tidligere beskrevet.

Bogen fortæller om baggrunden for oprettelsen af Halsskov-Knudshoved overfarten - herunder også de to benzin-salgssteder - og beskriver blandt meget andet de forskellige typer køretøjer, der blev anvendt, og hvordan arbejdsgangen var.

Det er i høj grad også historien om folkene bag, og om de mange - fortrinsvis unge mennesker - der arbejdede med betjeningen af kunderne, på de meget populære arbejdspladser.

Således er det også et lille stykke dansk industri- og virksomhedshistorie, der samtidig danner en række fine tidsbilleder af livet i Danmark gennem perioden. 

Da vi kørte i rækkerne

  • Forfattere Bo Torstensen
  • ISBN: 978-87-91427-39-8
  • Tilgængelighed: 20
  • 298,00 kr.


Tags: Motorploven, Jørgen Kjær