Vespa-tid

Vespa-tid
Type: Jørgen Kjær
ISBN: 978-87-91427-33-6
Lagerstatus: 100
Pris: 298,00kr.
Hvem kender ikke en Vespa scooter? Og hvem har ikke på en eller anden måde i tidens løb været i forbindelse med det populære italienske transportmiddel, der var et produkt af efterkrigstidens stærkt stigende transportbehov?
 
Vespa scooteren blev i årtier et elsket transportmiddel til både daglig transport og til fritid og ferie. Den blev for mange deres første motorkøretøj, og for mange unge mennesker blev turene på en Vespa scooter til en livsstil, der resulterede i Vespa klubber og fælles ture i både ind- og udland.
 
Havde man en Vespa scooter, var man populær, og der var ikke langt til at få den udkårne med på en tur på bagsædet. Mange fandt deres livsledsager i den forbindelse.
Vespa scooteren har bevaret sin popularitet gennem de mange årtier, siden den for alvor så dagens lys lige efter afslutningen af anden verdenskrig, og nu er dens historie set med danske øjne samlet i en bog.
 
Måske har du været på en lang ferietur, mødt din kone eller sluttet venskaber gennem din Vespa, eller måske husker du bare din Vespa fra dagligdagens transport? Denne nye bog om Vespa scooteren, et populært transportmiddel i Danmark, prøver at belyse det man populært kan kalde den første Vespa-tid i Danmark, nemlig tiden fra den omkring 1950 blev præsenteret i Danmark til det begyndte at ebbe ud en halv snes år senere.
 
Bogen ”Vespa-tid” er ikke tænkt som en måske lidt kedelig opremsning af specifikationer, tekniske data og modeludvikling. Det kan man læse om i de mange andre bøger, der er skrevet om Vespa, ligesom internettet kan give de ønskede oplysninger.
Bogen vil derimod efter en kort historisk gennemgang fortælle om den danske importør F. Bülow & Co, og om hvordan den kendte motorjournalist så på dette nye køretøj, ligesom vi besøger et Vespa værksted, der har været med næsten fra starten. Vi følger udviklingen og dannelsen af de mange danske Vespa klubber og ikke mindst livet i klubberne. Vi hører om de mange ture i ind- og udland lige fra ferieturene til Fanø til den store jordomrejse på en Vespa scooter. Bogen bringer en masse ikke tidligere offentliggjorte pressefotos fra importøren, ligesom vi har været på opdagelse i mange private fotoalbums.
 
Bogen gør på ingen måde krav på at være den komplette historie om Vespa scooteren i Danmark, men giver et unikt indblik i den første Vespa-tid. Dette følges op af beretninger om nutidens ”vespisters” liv med de gamle scootere. Det være sig både unge og ældre, der selv har oplevet den første Vespa-tid Danmark.
Udviklet af OpenCart
Forlaget Veterania © 2018