• Med lastbilen som levevej

Med lastbilen som levevej er skrevet af den tidligere eksportchauffør Erik Nielsen, som beskriver sin tid på landevejene i Europa, med et par afstikkere til Afrika og Mellemøsten i 1970´erne og 80´erne.

Vi hører om arbejdsvilkårene for eksportchauffører på den tid i et Europa, der var delt skarpt op i øst og vest med megen bureaukrati og kontrol ved grænserne. Det var hårdt arbejde at køre de lange, trivielle ture og kunne være farligt, dels i trafikken, dels hvis man blev involveret i menneskesmugling eller kom i kløerne på den italienske mafia. Men vi hører også om sammenhold mellem chaufførerne, fester, skæg og ballade. Besværlige, sjove og groteske situationer bliver beskrevet med et glimt i øjet. 

Erik Nielsen fik sin ilddåb som eksportchauffør, da han skulle køre oksekød til Libyen og måtte vente to dage på at komme ind i Tripoli, fordi det var Gadaffis fødselsdag. Lastbilens kølemaskine var gået i stykker, og kødet var blevet grønt, da det kom frem, men det så man stort på dernede. Da kødet skulle losses, blev de halve kalvekroppe blot smidt på gulvet i kølehuset, og da man ikke kunne nå højere op, brugte man de allerede aflæssede kroppe som trapper! 

Denne udgave af Erik Nielsens bog, indeholder mange af hans originale billeder, som ikke kom med i den første udgave.
”Med lastbilen som levevej” giver et godt indblik i en eksportchaufførs hverdag i 70´erne og 80´erne med ture til Østeuropa, Mellemøsten og Nordafrika.

Erik Nielsen var en af de første lastbilchauffører som skrev og fik udgivet sine beretninger, via denne bog.

Info
Leveres i hardcover til 298,- ex forsendelse.
Sideantal: 164 – rigt illustreret

Med lastbilen som levevej

  • Forfattere Erik Nielsen
  • Produkt Kode: 978-87-89792-99-6
  • Tilgængelighed: 387
  • 298,00 kr.
  • 250,00 kr.