De autoriserede NIMBUS forhandlere

De autoriserede NIMBUS forhandlere
Type: Allan Kløve Nyborg
ISBN: 978-87-91427-27-5
Lagerstatus: 50
Pris: 448,00kr. 298,00kr.

Stoffet til bogen er blevet indsamlet samtidig med de tidligere udgivelser, og det er først nu, at det er blevet gjort til genstand for en endelig redigering.
 
Det var selvfølgelig motorcyklen Nimbus, som var fælles for disse forhandlere, men det gik hurtigt op for forfatteren, at nogle af dem havde været personligheder, som det nok kunne bære at spinde en ende over.
 
Denne bog skildrer, hvordan firmaet A/S Fisker & Nielsen opbyggede en salgsorganisation for Nimbus motorcyklen, inddelte landet i distrikter og opsatte regler for, hvorledes kundekontakt, m. v. skulle reguleres, værkstedpersonale uddannes og reklamekampagner føres ud i livet.
 
Forhandlerne blev i nogle tilfælde forsynet med diplom for lang og tro tjeneste (jubilæum), og det blev også bemærket, når en forhandler passerede en milepæl i salget, f.eks. 100 maskiner solgt; eller som det var tilfældet for forhandleren M. Nielsen, Odense, som fik et meget stort, forgyldt Nimbuslogo til at anbringe på butiksfacaden, da han havde solgt 500 Nimbus motorcykler.
 
Som nævnt var en del af forhandlerne virkelig personligheder, f. eks. Sterup-Hansen i Holbæk, som var udstyret med et opfinder-gen, som havde til resultat, at der fremkom nogle ganske spektakulære ombygninger. M. Nielsen i Odense, som forlangte - og fik - forhandlingen for hele Fyn med omkringliggende øer. Svend Aage Engstrøm i København, som var en kendt motorsportsmand, Albert V. Jensen, Cyklebørsen i Horsens, som fremstillede sine egne sidevogne. For slet ikke at tale om forhandleren i Vejle, Alfred Mortensen, som må være tæt på at have salgsrekorden for provinsen (minus Fyn), eller Haderslev Cyklelager, som blev drevet af en kvinde, fru Hagedorn, eller forhandleren i Kolding, Jens Sørensen, for hvem det lykkedes at sælge et betragteligt antal Nimbusser, selv om han behandlede sine kunder med udsøgt uforskammethed.
 
Fra begyndelsen i 1934 og til produktionen ophørte i 1959, havde der i alt været ikke mindre end 85 forhandlere - dog sådan, at der i nogle byer fandt udskiftninger sted op til flere gange. I hovedstadsområdet – dvs. i København og på Frederiksberg - var der i årenes løb 10 forhandlere foruden A/S Fisker & Nielsen selv. Det er i bogen muligt for hver enkelt forhandler at se, hvilke produktionsnumre, de solgte og at følge, hvor forretninger og værksteder har været placeret i byen.
 
Enkelte af disse autoriserede forhandlere har forfatteren kendt eller hørt omtalt, og det er i mange tilfælde lykkedes at få kontakt med deres efterkommere og få lov til at låne både fotografier og andet interessant materiale. Ligeledes har en række af landets lokalarkiver været overordentlig behjælpelige med både avisudklip og gamle fotografier.
 
Bogen fremtræder derfor rigt illustreret i sort/hvid og farver, trykt på blankt papir med stift omslag i stort format og på ca. 500 sider. Den henvender sig altså ikke blot til motorcykelinteresserede, men til alle med sans for egns- og lokalhistorie i en snart forsvunden periode af vores fælles fortid. 

Udviklet af OpenCart
Forlaget Veterania © 2018